Nyhedsbrev efterår 2015

Efterår 2015

Mandag d. 10. august var der skolestart og derfor også den første ”rigtige” dag i klubben efter sommerferien. Vi håber, at I alle sammen har haft en dejlig sommer.

 

Information

Klubben afholder forældremøde tirsdag d 22/9 fra kl. 17.30 – 18.30. Vi vil blandt andet snakke om de ting der sker i klubben og om børnenes trivsel.  Vi håber på, at så mange som muligt dukker op.  Hvis I kommer må I meget gerne sende en mail til: klubben@praestekaer.dk

Efterfølgende er der foredrag på Præstekær Fritidshjem fra kl. 19 – 21 omhandlende et projekt der hedder ”Fri for mobberi”.

 

I kan læse mere om det her: http://www.friformobberi.dk/fl/

Vi har desværre måtte sige farvel til vores medhjælper Carl da han har for travlt med sine studier. Vi er i gang med at finde en ny medhjælper, der bl.a. kan hjælpe til i musikrummet.

 

Da mange af børnene er begyndt at have IPads eller lignende med i skolen, tilbyder vi at de kan få låst dem inde i et skab, når de er på klubben.  Vi har lavet nogle få regler i forbindelse med brug af IPads og computere i klubben. Vi vil ikke have at børnene sidder og ser lange film eller beskæftiger sig med dem, i for lange perioder ad gangen. Vi oplever at det ofte foregår uden social interaktion med de andre børn, og vi mener at det er vigtigt, at man interagerer med de andre børn i klubben.

Vi oplevede i en periode at der var mange børn der spiste slik i hverdagene og at mængderne var store især om fredagen.  Det er heldigvis blevet bedre. Vores politik er, at man må have slik med om fredagen med. Vi anbefaler at man har max 10 kr. med.

 

Telefonopkald

Vi vil gerne opfordre jer til at lave aftaler med jeres børn, inden de kommer i klub, eller at I ringer til dem på deres mobiltelefon. Vi bruger meget tid, hver dag på at besvare opkald og det ville derfor være os en hjælp, hvis vi kunne bruge den tid sammen med børnene i stedet.

Børnene må gerne låne vores telefon, hvis de har glemt deres mobil, og I må også gerne ringe, hvis der ikke er andre muligheder. Det kan dog ske at vi i tidsrummet mellem kl.14.30 – 15.30 kan have svært ved at besvare telefonopkald.

 

Efterårsferien

Det er godt at tage lidt penge med tirsdage og torsdage, da det er de dage, hvor vi tager ud af huset. Turene kan være til indre by, i svømmehallen eller måske i biffen. I kan altid ringe om mandagen, for at høre hvilke ture vi har planlagt.

Vi har åbent alle dage fra kl. 9 - 17 og jeres børn skal være her senest kl. 11, med mindre vi hører andet fra jer. Vi kan nemlig godt finde på at tage på småture de andre dage også.

 

Efter efterårsferien.

Vi har til forskel fra andre år, valgt at de nye 3 klasser ikke må gå uden for klubben før efterårsferien. Vi mener det giver en bedre opstart og tilhørsforhold til klubben, samt gør det lettere for os, at lære jeres børn bedre at kende.

Fra efterårsferien er det vigtigt, at I har nogle klare aftaler med jeres børn om hvor de må gå hen, uden voksenopsyn. Vi har ansvaret for jeres børn, så længe at de er i huset, på vores grund eller når vi tager på ture ud af huset.. Det er vigtigt, at jeres børn krydser sig ind og ud, når de kommer og går. Tag en snak med jeres barn så der er klare aftaler.

 

Aktiviteter

Vi har i løbet af sommeren arrangeret ture til Sydhavnen for at sejle kajak og kano. Vi fortsætter med at arrangere ture derud i forbindelse med aftenklubber et par gange om måneden indtil slutningen af september.

 

Musik starter op til september. Der er hængt tilmeldingsseddel op på opslagstavlen i klubben. Vi vil snarest danne grupper og komme i gang med at spille.

 

De kreative værksteder er åbne og der arbejdes dagligt med forskellige projekter, hvor der både er mulighed for at sy og lave andre kreative ting. Det er snart ved at være tid, til at der skal laves julegaver, så der bliver travlt de næste par måneder. Vi har en regel om, at man skal være færdige med at lave julegaver inden d. 1/12 så vi kan bruge december på at julehygge.

 

I efteråret begynder vi igen med at bruge gymnastiksalen på Brønshøj skole, som vi har mandag, onsdag og torsdag eftermiddage fra k. 15 – 16.30. Der bliver spillet forskellige boldspil og lege.

 

Dans er godt i gang med Anita i bordtennis/danserummet. Hun danser for tiden hver onsdag. Alle er velkommen til at være med.

 

Generelle informationer

Disse informationer var også med i vores sidste nyhedsbrev, men da vi har fået nogle nye børn i klubben siden sidst, kommer de med igen.

 

Aftenklub

Vi holder stadig fast i vores åbne aftenklub hver tirsdag. Det vil sige, at alle er velkommen fra kl. 18-19.45, det kræver ingen tilmelding. Man kan komme når det passer den enkelte. Der vil være spisning fra kl. 17-18, dette er dog kun for de tilmeldte. Klubben har lukket fra 17-18 for dem, som ikke er tilmeldt spisning. Tilmelding skal ske senest kl. 15.30 den samme dag. Der vil ofte være et tema for aftenen, men man må også gerne komme og bare ”være”. Værkstederne vil være åbne – alt efter hvem af personalerne, som er på arbejde.

Desuden vil vi fortsat holde vores sædvanlige aftenklubber. De vil skifte mellem dagene, og vil som oftest være ture ud af huset. Disse kræver alle tilmelding. Hensigten med de aftenklubberne er at lave et anderledes tilbud, end en normal klubdag, til en begrænset gruppe af børn, og der er derfor ofte et begrænset antal pladser.

Man skal tilmelde sig senest kl. 15. dagen før på den seddel der hænger på klubbens opslagstavle, med mindre andet er aftalt. Det kører efter først til mølle princippet. 

De ture eller aftenklubber vi arrangerer ud af huset skal man senest dagen før melde sig fra og strege sig fra listen, hvis man ikke kan alligevel. Hvis man uheldigvis er blevet, syg skal man ringe senest kl.12 på selve dagen og melde afbud.

Hvis man ikke gør dette koster det 25.kr. Hvis vi allerede har bestilt baner eller købt billetter, skal man betale den fulde pris for aktiviteten.

Hvis man ikke har betalt for den sidste aftenklub kan man ikke deltage i en ny før den er betalt.

 

Facebook og hjemmeside

På vores hjemmeside www.praestekaer.dk I finde forskellige informationer om klubben. Vi opdaterer vores aktivitetskalender løbende og informerer om ugens program, samt om de andre ting der sker i klubben. Vores aktivitetskalender er dog pt. Ude af drift, da vores udbyder er ved at konvertere til et nyt system.

Klubben har en Facebook profil, og vi opfordrer både de børn som har en profil eller jer forældre til at ”følge” eller blive ”venner” med. Vi synes, det er en god måde for os at komme i kontakt med de børn, som ikke bruger klubben dagligt. Vi bruger den især til hver mandag, til at informere om ugens program og kommende aftenklubber.  I kan finde vores profil her: https://www.facebook.com/klubhjornet eller via Google kan man finde den ved at søge på Fritidsklubben ”Hjørnet” Facebook. NB: Vores er en profil og ikke en gruppe.

Vi har gjort os mange tanker om oprettelsen af denne, især når det gælder den alder ”Facebook” anbefaler man skal være, for at have en profil. Men vi mener, at det er en forældre beslutning om jeres børn er gamle nok til at administrere en profil. Vi er beviste om, at det ikke er alle der har en profil, og derfor kan man hver mandag også finde de samme informationer på vores hjemmeside, hvis man klikker på ugens program ”Hjørnet” på forsiden. De samme informationer bliver også skrevet på vores opslagstavle i klubben hver mandag.

Vi vil også gerne opfordre til at man ikke kommer med ris og ros eller melder sig til ture via Facebook. Ring i stedet til klubben, hvis I gerne vil drøfte noget med os, da vi fortrækker at kommunikere ”ansigt” til ”ansigt”.

Vi har også en Instagram profil man kan følge:fritidsklubben_hjornet

 

Konto

Alle børn i klubben har en konto, hvor de kan sætte penge ind. Kontoen bliver brugt til at betale for mindre ture ud af huset og de ting som de laver i klubben. Hvis turene koster over 25 kr. vil vi gerne have, at de tager pengene med. Typisk betaler klubben halvdelen af materialerne og turene. Vi skal nok gøre børnene opmærksomme på, når der er ved at være lavvande på kontoen.  

 

Madkort

Klubben laver hver dag et lille måltid, som det er muligt at få fra ca. kl. 14.15 - 15.30. For at man kan få en portion er det nødvendigt at købe et madkort.

På kortet er der plads til 20 streger, hvilket svarer til en måneds forbrug, hvis man spiser hver dag. Et kort koster 100 kr. hvilket giver 5. kr. pr. måltid. Vi passer på kortet og opbevarer dem i en kasse. Det er muligt at låne op til 3 måltider af klubben, hvis man skulle have glemt at få penge med til et nyt kort. Vi skal nok minde børnene om det, når det er ved at være tid til et nyt.

 

Adresse og telefonnummer

Præstekær Fritidsklub Hjørnet

Præstegårds alle 11

2700 Brønshøj

Telefon:38 28 43 44

E-mail: klubben@praestekaer.dk

Hjemmeside: www.praestekaer.dk

Facebook: https://www.facebook.com/klubhjornet

Eller Søg på: Fritidsklubben ”Hjørnet” i Google.

Instagram: fritidsklubben_hjornet

 

Åbningstider:

Mandag - Fredag: 10.00 - 17.00

Vi holder i gennemsnit to aftenklubber om ugen fra kl. 17.00 - 19.45. For nærmere informationer se vores aktivitetskalender på Facebook.

På skolefridage og ferier: 10.00 - 17.00

 

Lukkedage 2015 - 2016

Klubben holder lukket d. 23/12 – 3/1 samt 21 + 22 + 23/4 + Helligdage.

 

Personale

Katrine, afd. leder, 35 timer

Allan, Pædagog, 34 timer

Claus, Pædagog, 34 timer

Anita, Pædagog, 30 timer

Lene, Pædagog, 30 timer

 

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Fritidshjemmet

Mandag - fredag
06.45 - 08.00
11.30 - 17.00

 

På skolefridage og ferier:
mandag - fredag
06.46 - 17.00

 

"Hjørnet"

Mandag - Fredag:
10.00 - 17.00

Vi holder i gennemsnit aftenklub to gange om ugen fra kl. 17.00 - 19.45. For nærmere informationer se under punktet generelt info og aftenklub.

På skolefridage og ferier:
Mandag - Fredag:
9 - 17.00

Billedpolitik

Billedpolitik

Læs mere »